Dockskåp

De flesta som vill ge sina barn ett dockskåp köper ett, men om du inte är helt säker på att ditt barn verkligen kommer att leka mycket med dockskåpet vet du väl även att du faktiskt kan bygga ett på egen hand också, ganska enkelt?

För att kunna göra detta behöver du en stor papplåda. Många har dock ofta detta hemma, framför allt efter att lite större unköp gjorts. Har du nyligen köpt en ugn, ett kylskåp eller något annat i denna storleksordning bör du därför inte kasta den eller göra dig av med den på annat vis, utan spara den istället och gör ett tillfälligt dockskåp av den.

För att kunna göra detta behöver du även en hel del tjock papp, åtminstone om du vill att ditt dockskåp ska ha flera våningar, vilket de flesta förstås vill. Du använder nämligen pappskivor för att skapa dessa våningar, men även för att skapa väggar att dela upp rum med. Får du papp över, kan du även använda detta för att skapa möbler med, t.ex. sängar, soffor och liknande, för dockskåp måste ju även inredas!

Bara för att du tillverkar ditt dockskåp av papp betyder det dock inte att det måste vara pappfärgat eller brunt eller ens ha de olika tryck på det som lådan du använder för att skapa skåpet hade från början. Istället går det i de flesta fall alldeles utmärkt att måla papp eller kanske klä det med en tygbit eller tapetbit man har över. Mer info hittar du på xn--dockskp-jxa.nu

Tänk på att ju mer detaljerat och färgglatt dockskåpet är, desto finare kommer det förmodligen att vara, så lägg ned tid på att få alla detaljer rätt. När dockskåpet väl är klart och står där hemma och är riktigt fint kommer du att vara mycket glad över att du tog dig tiden att göra detta!

Du börjar givetvis projektet med att sätta göra om själva lådan till ett hus i form av en fyrkant eller en mer avlång variant, beroende på vilken låda det är du har. Sedan sätter du fast väggar i det, och sedan kan du skära ut dörrar, fönster eller vad du nu vill ha i huset. Efter detta är det dags för inredning av dockskåpet!

Om du vill tillverka ett eget dockskåp på grund av kostnadsskäl kan vi även tipsa om att det faktiskt finns väldigt billiga färdiga dockskåp att köpa på många ställen. Du kan enkelt hitta dessa inköpsställen via sökmotorer på Internet, så testa detta om du vill ha något lite mer hållbart än ett dockskåp i papp, men ändå till ett bra pris.